Asbest

 Terwijl wij aan het genieten waren van onze vakantie in Twente, kwam er een appje binnen in de "groep 1 en 2"-appgroep: Bij het plaatsen van nieuwe kozijnen, dubbelglas en de verbouwing van de kleutertoiletten was asbest ontdekt. *Kak* Nu konden we na de zomervakantie niet terug naar onze lokalen. Er moest een nieuwe tijdelijke locatie gevonden worden.

En met dit nieuws zijn we de hele zomervakantie zoet geweest. Er werd een tijdelijke locatie gevonden. In een schoolgebouw vlakbij, mogen we vier lokalen gebruiken. Maar dat waren bovenbouwlokalen en die stonden nog vol bovenbouwspullen. 

We hadden online vergaderingen, we gingen met een groepje kijken naar de lokalen om te zien wat er allemaal nodig was. En afgelopen maandag kwam een verhuisbedrijf. Eerst werden de tijdelijke lokalen geleegd, daarna werden onze kleuterspullen ingepakt en verhuisd. Vervolgens konden we aan de slag; uitpakken, schoonmaken, alles van de muur, onze eigen spullen aan de muur. Roosters en schooltijden van de andere school werden vergeleken met onze eigen roosters en gebruiken. Er werden nieuwe afspraken gemaakt, etc. Al met al een flinke klus. 

Maar... het zijn ruime, lichte lokalen. We hebben ze omgetoverd tot vier mooie kleuterklasjes. Er moeten nog wat kleine zaken geregeld worden, maar we zijn startklaar voor morgen. 

En over een paar weken, zo rond de herfstvakantie,  stoppen we weer alles in dozen en dan verhuizen we weer terug.



Reacties

  1. Het zier er in ieder geval goed uit! Een goed schooljaar gewenst. Ik kan me voorstellen, dat je baalt van het extra werk, maar ja.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten