Op

Vorige week was het opeens OP (oké, niet helemaal opeens... de afgelopen periode voelde elke dag opnieuw als overleven). Nu zit ik in de malle molen van 'burn-out', 'overspannen' en '(postpartum) depressie'. En daar wil je liever niet in terecht komen...

De huisarts die je maar niet wil doorverwijzen. "Gewoon (!!) proberen opnieuw zwanger te worden, want als je eenmaal opnieuw zwanger bent, dan verdwijnen die sombere gedachten wel. Aan die hormoonschommelingen en stemmingswisselingen kan ik nu verder niks doen."
Na lang zeuren toch doorverwezen: de praktijkondersteuner van GGZ (met paardenstaart en indianenlook) die een KOP-model (Klacht, Omstandigheden, Persoonlijke stijl) invult en twee websites op een kladje noteert met ontspanningsoefeningen: "Ga die maar doen, dan zie ik je over twee weken terug. Succes!"
De bedrijfsarts die adviseert om elke dag een 'piekeruurtje' in te plannen. "Lékker een uur lang alle gedachtes noteren! Dan hoef je de rest van de dag niet meer met je problemen bezig te zijn!"

Gelukkig gaf de arts die op dinsdag en donderdag in de huisartsenpraktijk aanwezig is een praktisch advies: "Elke dag opstaan, overdag níet slapen en véél wandelen."

Reacties