30 april 2014: “Our friends say it’s darkest before the sun rises, We're pretty sure they’re all wrong”

In de Araras Eco Lodge heerste een strak regime. Niet meedoen of een activiteit overslaan was niet aan de orde! Onze dagen zagen er als volgt uit.:

(- 5.00 uur: wandeling)
- 6.30 uur: ontbijt
- 7.30 uur: activiteit 1
- 11.30 uur: lunch
- 12.00 uur: siësta
- 15.00 uur: thee & koek
- 16.00 uur: activiteit 2
- 19.00 uur: diner
- 20.00 uur: activiteit 3

De eerste ochtend sloegen we de wandeling om 5.00 uur ’s ochtends over. Maar om 7.30 uur vertrokken we wel met onze reisgenoten naar het papegaaienasiel aan de rivier om te kanoën. In de snikhete zon trokken we een zwemvest aan en Dylan en ik mochten als eerste het water op; op zoek naar de jaguar. Deze liet zich vandaag niet zien. Wel zagen we mooie vogels en eenden. We genoten van de stilte en het kabbelende water. Barbara en David waren iets minder ‘van de stilte’. Die vroegen zich kilometers lang hardop tetterend af waarom ze de reuzenotter nog niet hadden gespot. Het was per slot van rekening z’n natuurlijke habitat.
Eenmaal weer aan land zag Dylan een alligator liggen. “Oh kijk, een nepperd. Die hebben ze hier natuurlijk speciaal voor ons neergelegd.” Maar ik had z’n ogen al zien knipperen. Dylan liep er moedig op af… en schrok toen ook hij een knipoog kreeg! De alligator schrok op zijn beurt van de lange gestalte boven hem en dook snel het water .

In de middag wandelden we naar de apentoren. Een wandeling over steigerhouten planken (hoewel het woord plank voor sommige latjes wat overdreven was…) boven het water en moeras. We moesten goed opletten, want de volgende ochtend zouden we deze tocht opnieuw gaan maken, maar dan in het donker (om 5.00 uur! ’s ochtends). Eenmaal bij de apentoren zagen we geen apen, maar we hadden wel een prachtig uitzicht over de omgeving. Terug bij de ecolodge zagen we (wederom) een betoverende zonsondergang.


Na het avondeten stapten we in de jeep voor een nachtsafari. Onze gids Roberto bediende de schijnwerper. We zagen geen jaguar; wel hazen, een vos en een ocelot.

Het slapen wilde na zo’n indrukwekkende dag wel lukken :)

Reacties