28 april 2014: Varen, lunchen, inpakken

Relaxen was er deze vakantie niet bij… Genieten tot de max wel. Op maandagochtend had Livia een boottocht voor ons geregeld met een gids. We werden bij het hotel opgehaald en samen met één andere toerist naar een boot gebracht. We voeren over de Amazonerivier naar een jungledorp. Daar gingen we aan land. Samen met de gids en toerist vervolgden we lopend onze reis. De gids vertelde over het leven in de jungle aan de rivier. Hij liet ons streekgroenten en - fruit zien.
We bezochten een oude man (hij beweerde zelf al minstens tien jaar “70 jaar” te zijn) die liet zien hoe Brazilian nuts uit hun schil gehaald worden en hij deed voor hoe de açaïbessen uit de boom gehaald werden. Dylan en de andere toerist mochten ook een poging wagen om met behulp van een bananenblad de boom in te klimmen. We zagen papegaaien, grote spinnen, kippen, gigantisch grote oude bomen en nog veel meer. Het was een ochtend vol nieuwe indrukken.

Na de boottocht waren we uitgenodigd door Livia om in haar ouderlijk huis te komen lunchen. Haar tante had samen met de werkster een driegangen maaltijd bereid met de ingrediënten die we de dag ervoor op de markt hadden gekocht. We smulden van al deze lokale lekkernijen;  krab met farofa, eend met tucupi, jambu met stukjes worst en als toetje Bacuri´s cream. Mmmm…


’s Middags deden we in het hotel nog even rustig aan; we zwommen, lazen nog een boekje en pakten de koffers weer in.

Reacties