Dag 10 (2 augustus): Bishop Monkton

Op dag 10 verkenden we de omgeving van Bishop Monkton. Het plaatsje zelf bleek een leuk dorpje met een gezellige pub (met Crabbies en een pooltafel), grote huizen, dure auto’s en rijke menschen.

In de nabije omgeving lag het stadje Ripon. We wandelden eerst naar het zwembad en het naastgelegen park. We zagen oudere stadsbewoners die zich waagden aan een potje Bowls en zwervers die elkaar een goedemorgen wensten. Tussen de middag lunchten we op een terras in de zon. Het “Over 60’s menu” zag er heerlijk (soep, een sandwich naar keuze en koffie of thee) uit, maar die vlieger ging niet op. Ik bleek nog niet oud genoeg en de ober maakte geen uitzondering, zelfs niet toen ik naar hem glimlachte. Toen hebben we maar geen voorgerecht genomen, alleen de goedkoopste sandwich. En geen fooi achteraf uiteraard! 

Na de lunch gingen we een stuk rijden naar de Yorkshire Dales. We stopten onderweg nog in Pately Bridge. Ook een schattig Engels plaatsje. Van de Dales werd ik echter al snel misselijk, dus we namen de korte route.

’s Avonds maakten we de BBQ weer aan. We hielden het gelukkig droog!

Reacties