Running Dinner

Gisteravond was de tweede editie van de PHL Running Dinner. 34 Bewoners van onze straat deden dit keer mee. De culinaire avond startte op nummer 36 met de openingsborrel en amuses. Nadat we iedereen begroet hadden en het openingspraatje hadden aangehoord, vertrokken we om half acht naar de voorgerechten.

Ik ging naar nummer 34 alwaar ik een heerlijke salade met geitenkaas kreeg voorgeschoteld. Om half negen zag ik vriendlief weer, dit keer in de eigen keuken. Wij kookten voor vier anderen een Indiase maaltijd; kip karhai met munt, komkommersalade op Noord-Indiase wijze, yoghurt-dressing met ananas, witte courgette-curry, Indiase radijsjes, naan-brood en papadums. Onze gasten hebben goed gegeten, want we hadden nauwelijks wat over.

Om elf uur 's avonds werd de avond afgesloten bij nummer 5; hier was het toetjesbuffet. Het was heel gezellig om alle buurtjes weer eens te spreken. De laatste roddels zijn uitgewisseld, grappige anekdotes uit het verleden van Leeuwendaal passeerden de revue en de belofte dat er volgend jaar wéér een Running Dinner zal zijn is gemaakt.

Vanochtend wachtte een zeer grote berg afwas op ons....!

Reacties