Dag 17: 27 juli 2012 – No tea – Delhi / Rijswijk

Op het onchristelijke tijdstip van 5.00 uur ging de wekker. Om 5.30 uur kwam het busje voorgereden dat ons naar het vliegveld zou brengen. Na grondig gecontroleerd te zijn, hadden we daarna tijd om onze laatste roepies op te maken. Dylan kocht wat flessen Indiase wijn en trakteerde zichzelf op een fles echte Schotse whisky (tja….). Daarna probeerde we te ontbijten bij coffee en tealeaves, maar helaas…. geen tea.

Tijdens de vliegreis naar München keken Dylan en ik nog een keer naar de geweldige film The Best Exotic Marigold Hotel en we herkenden een aantal plekken die wij tijdens deze reis hebben bezocht!

Bij de overstap in München mocht Dylan zijn flessen wijn en whisky niet meenemen. De degelijke Duitse beveiliger zei dat ie ze moest inchecken. Het sluitzegel en het aankoopbewijs van een aantal uur eerder volstonden niet. De alcohol was niet in de EU gekocht en mocht dus ook niet naar Amsterdam. De flessen inchecken kostte 50 eurie, meer dan de aankoopprijs. Maar met een beetje charme wist Dylan de Duitse mevrouw achter de Lufthansa balie om te praten. Op hoop van zegen vlogen de flessen, gewikkeld in een fleecevest en trui, mee naar Amsterdam. Heelhuids aangekomen.

Ik kijk terug op een fantastische reis. India is een te gek land. We hebben geweldige dingen gezien en beleefd. I love India!



En dit namen we mee terug:

- 1538 foto’s (Klik hier voor Dylan's selectie op Flickr)
- Souvenirtjes (sieraden, tassen, Indiase kleding, pannetjes, schilderij, cd en drie flessen alcohol)
- 70 pakjes drinkbouillon
- 2 pakken Tuc’s
- 1 pak crackers
- 40 eurie aan ongebruikte medicijnen (ORS, pillen voor maag- en darmklachten, antibiotica, diarreeremmers, poep-opwekkers, paracetamol en ibuprofen)
- 1 paar ongebruikte wandelschoenen
- 13 paar ongebruikte sokken
- tig entreekaartjes, plattegronden, folders en visitekaartjes
- Een berg schitterende herinneringen aan plekken, mensen en gebeurtenissen

Reacties