Draisinenspass und BBQ

Afgelopen zaterdag begon mijn meivakantie met een nachtje kamperen in Duitsland. Bij de camping aan de Alfsee ontmoetten we Henning en Stephanie, nadat zij een jaar geleden naar Hamburg verhuisden. We zetten de tent op en kwamen toen de camping niet meer af (Mittagsruhe). We besloten daarom eerst uitgebreid te lunchen en een reservering te maken voor het 'draisinenfahren'. Die uitgebreide lunch kwam goed van pas, bleek later. Het fietsen over de spoorbaan viel nog niet mee. Halverwege maakten we een tussenstop en dronken bij een schattig hotel/restaurant/café een koud glas bier. mmmm. Daarna vervolgden we onze spannende reis over het spoor, om bij het eindpunt de kar om te draaien en het hele stuk weer terug te fietsen. Draisinenfahren kan eindelijk van mijn dingen-die-ik-áltijd-al-eens-had-willen-doen-lijstje af!

Op de weg terug naar de camping deden we BBQ-boodschappen. De wegwerp-BBQ's die al een reis naar Schotland achter de rug hadden, maar vanwege de regen niet in gebruik genomen waren, deden het perfect! Moe van het reizen, fietsen, BBQ-en en bijkletsen zochten we na de maaltijd ons tentmatje op.

Zondagochtend hebben we na een zeer uitgebreid, heerlijk campingontbijt de campingomgeving en de Alfsee verkend. We speelden nog een kaartspelletje en na het middaguur was het voor ons allen weer tijd om naar huis te gaan. Het was een zeer geslaagd (bijklets)weekend!






Reacties